تیتر برتر

وب سایت خبری تیتر برتر

تیتر برتر

وب سایت خبری تیتر برتر

چرا سمعک شما سوت می زند؟

فیدبک صدای سوت با فرکانس پایین یا بالا است که در برخی موارد می تواند از سمعک خارج شود و باعث ناراحتی و گوش درد بیمار شود. این صدا به این دلیل تولید می شود که صدای خروجی سمعک پس از ورود مجدد به میکروفون سمعک تقویت می شود. یعنی زمانی که بیمار سمعک را در گوش می گذارد، صدای تقویت شده از بلندگوی سمعک به میکروفون سمعک برمی گردد و دوباره تقویت می شود و باعث سوت زدن سمعک می شود.




آیا بازخورد سمعک طبیعی است؟

البته سمعک بیمار نباید این گونه صداها و سوت ها را تولید کند، بنابراین وجود چنین صداهایی در سمعک نشان دهنده ایراد تجویز سمعک و یا در مواردی مربوط به سایر مشکلات گوش بیمار است.




دلیل بازخورد

در بررسی علت بازخورد باید این موضوع در دو گروه سمعک پشت گوش و داخل گوش بررسی شود.




علل بازخورد یا زوزه کشیدن در سمعک های پشت گوش

1- مهم ترین نکته در تجویز سمعک، جا افتادن صحیح آن است. اگر قالب سمعک BTE شل باشد و در گوش بیمار حرکت کند، صدای سمعک از کناره های قالب خارج می شود و باعث ایجاد صدای سوت می شود. بنابراین، اگر بیمار احساس کرد که قالب سمعک او خیلی شل شده و در گوشش حرکت می کند، باید برای تعویض قالب به شنوایی شناس مراجعه کند.


2- پاره شدن لوله قالب سمعک BTE طبیعی است. در کمتر از یک سال، لوله پلاستیکی که سمعک را به قالب متصل می کند خشک می شود و به مرور زمان پاره می شود. این لوله ها معمولا با ورود به قالب سمعک می شکنند. گاهی اوقات، بیماران با بیرون کشیدن سمعک از گوش یا قرار دادن اشتباه آن، آنها را پاره می کنند. اگر سمعک شما سوت زد و لوله پاره شد، باید به شنوایی شناس مراجعه کنید و لوله را تعویض کنید.


3- بیمار قالب سمعک را به اشتباه در گوش قرار می دهد. بسیاری از بیمارانی که تجربه استفاده از سمعک را ندارند و به تازگی با سمعک آشنا شده اند، در قرار دادن قالب در گوش مشکل دارند و نمی توانند قالب را به درستی در گوش قرار دهند و این باعث بازخورد می شود. مخصوصاً هنگام ساخت یک مدل کامل یا کامل، اگر به درستی در گوش قرار نگیرد، ممکن است باعث درد در ناحیه لاله گوش و صدای سوت سمعک شود.


اگر هیچ یک از دلایل بالا دلیل سوت زدن سمعک نباشد، ممکن است مشکل تنظیم سمعک وجود داشته باشد و برای تنظیم مجدد باید با متخصص شنوایی شناس مشورت کنید. سمعک های مدرن دارای مدارهای ضد فیدبک قدرتمندی هستند، فناوری به نام لغو بازخورد. اما گاهی اوقات صدای سوت سمعک مربوط به تنظیم سمعک است. با استفاده از نرم افزار تنظیم سمعک که توسط شنوایی شناس ارائه می شود، می توان بازخوردها را کنترل و بر آن غلبه کرد که برخی از آنها شامل کاهش قدرت سمعک و کاهش بهره سمعک با فرکانس بالا می باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد