تیتر برتر

وب سایت خبری تیتر برتر

تیتر برتر

وب سایت خبری تیتر برتر

روش های تصفیه آب: شفاف سازی، ته نشینی.


در مقاله قبلی در مورد لزوم تصفیه آب صحبت کردیم. همانطور که قبلا ذکر شد، روش های مختلفی برای تصفیه آب وجود دارد که شامل آب آشامیدنی، تصفیه آب آشامیدنی، تصفیه آب صنعتی و تصفیه فاضلاب می شود. این مقاله دو روش تصفیه آب شامل رسوب گذاری و شفاف سازی را مورد بحث قرار می دهد. با ارگان گستر همراه باشید.

نصب آب

فرآیند فیزیکی ته نشینی عبارت است از جداسازی ذرات معلق سنگین تر از آب توسط گرانش. این روش برای حذف ذرات معلق در آب یا حذف ذرات کلوئیدی منجمد و منعقد شده یا برای حذف رسوبات تشکیل شده در واکنش های شیمیایی تصفیه آب استفاده می شود.

واحد ته نشینی (زلال ساز)  بر اساس اندازه ذرات و تمایل آنها به تأثیرگذاری بر یکدیگر و جذب و جذب یکدیگر به چهار روش انجام می شود:


رسوب ذرات منفرد

ته نشین شدن لخته های خون

نواحی Nederzetting

رسوب ذرات متراکم

عوامل موثر بر رسوب آب

در ته نشینی، اندازه، شکل و وزن ذرات موجود در آب و همچنین شرایط فیزیکی و محیطی در مخزن ته نشینی تاثیر زیادی بر کارایی دارد.

عوامل موثر در ته نشینی عبارتند از:

اندازه و پراکندگی

شکل ذره

چگالی ذرات

دمای آب (چگالی و ویسکوزیته)

بار الکتریکی یک ذره

اجزای محلول در آب

ویژگی های جامدات معلق

شرایط محیطی

طراحی و مشخصات هیدرولیکی مخازن ته نشینی

تعریف آب

شفاف سازی روشی است که برای جداسازی ذرات از آب استفاده می شود. اندازه ذرات آب متفاوت است، از چند آنگستروم (املاح) تا چند سانتی متر (جامدات معلق).

ذرات بزرگتر را می توان با الک کردن، توری یا فرآیند ته نشینی مایع در حوضچه های ته نشینی جدا کرد. هرچه ذرات معلق کوچکتر باشند، جداسازی آنها دشوارتر است. بسته به ماهیت نمونه ذرات و تمایل آنها به ته نشینی، شناور شدن یا معلق شدن، می توان روش های مختلفی را برای جداسازی این ذرات انتخاب کرد.

روش های تصفیه آب

شفاف سازی شامل فرآیندهای انعقاد، لخته سازی و ته نشینی است که منجر به تصفیه آب می شود. در طول فرآیند انعقاد، مواد شیمیایی را به آب اضافه می‌کند تا ذرات را آماده کند تا به هم بچسبند و ذرات بزرگ‌تری را تشکیل دهند که می‌تواند ناشی از آزاد شدن بارهای الکتریکی باشد. تخلیه ذرات ریز نیروی دافعه بین ذرات را از بین می برد.

علاوه بر این، فرآیند انعقاد می تواند سختی ناشی از مواد آلی و معدنی، میکروارگانیسم های مختلف، رنگ و فسفات را کاهش یا از بین ببرد.

مرحله شفاف سازی بعدی لخته سازی است. در این مرحله، مواد منعقد شده با هم زدن ملایم ترکیب می شوند و ذرات بزرگتری ایجاد می کنند که راحت تر ته نشین می شوند.

البته هم زدن باید با دقت انجام شود تا لخته های ایجاد شده از بین بروند. پس از فرآیند لخته سازی مرحله ته نشینی وجود دارد که در آن ذرات با شرایط مناسب ته نشین شده و منعقد می شوند و آب شفاف به دست می آید.

مواد و تجهیزات مورد استفاده در فرآیند شفاف سازی باید به طور مناسب مورد استفاده قرار گیرند تا این فرآیند به خوبی کار کند. موفقیت در این فرآیند به موارد زیر بستگی دارد:

مقدار دقیق مواد شیمیایی اضافه شده

نقطه تزریق مناسب در سیستم

سرعت و سرعت اختلاط آب

مواد شیمیایی اضافی ممکن است شامل منعقد کننده ها، تنظیم کننده های pH و گاهی اوقات منعقد کننده ها برای افزایش اثر باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد